marți, 9 februarie 2010

Au ilegalizat legalizarea!

Citesc eu presa linistita, si ce articol gasesc: dragii nostri parlamentari au luat si ei cred ca ultima decizie buna din ultimii cativa ani. Au interzis spice shop-urile, magazinele de vise sau orice alt magazin care comercializeaza asa zisele "plante etnobotanice". Asta dupa ce au ajuns atatia tineri la spital si dupa un deces facut public(RIP Fifty:( ) de cei din media. Bineinteles ca aceasta lege nu va fi publicata in MO in curand, inca mai au de "discutat si analizat" problema deputatii. Personal, nu inteleg in primul rand de ce au aparut aceste magazine. Nu sustin consumul de droguri puternice, dar hai sa analizam putin situatia.
Totusi, ce auzim in fiecare zi?
1. "Un satean s-a imbatat si si-a ucis nevasta", "Un barbat, sub influenta alcoolului a facut si a dres.." Bun. Alcoolul nu e bun. Din cauza lui oamenii fac tot felul de lucuri necugetate, unii chiar mor sau provoaca moartea altor oameni.
2. "Fumatul cauzeaza cancer" , "Fumatul ucide" si tot felul de astfel de sloganuri insotite de poze care mai de care mai scarboase si mai prelucrate in Photoshop. Da, fumatul chiar ucide. Nu azi, nu maine, dar ne scurteaza viata cu fiecare tigara.
3. Aici citez dintr-un mare om, si anume Teo de la Cafe Deko: "Nu fuma iarba, pentru ca heroina ucide." Dumbasses, inca ati mai ramas la ideea de pe vremea bunicii ca, in cazul in care fumezi iarba, automat o sa te apuci de droguri mai tari gen heroina si mori? Nu amestecati drogurile usoare cu cele tari.
Deci, oamenii mor din cauza alcoolului, a fumatului, a consumului de droguri tari. Dar oamenii mor si in accidente, trasniti de fulger, intoxicati cu fumul de la soba, mor de frig, mor de boli incurabile. In plus, oamenii mor oricum, e ceva normal, face parte din ciclul vietii: te nasti-traiesti-te reproduci-mori. Dar a murit cineva pentru ca a fumat iarba? Va spun sigur ca nu. Si asta am aflat dintr-o cercetare pe care am facut-o pentru un meci de debate. Rata deceselor din cauza consumului de marijuana este 0.
Si daca stam sa ne gandim putin, toate lucurile care cauzeaza moarte sunt legale: alcoolul, tutunul, condusul, pana la urma, mersul pe strada (nu stii cand iti poate cadea in cap unul din peretii cladirilor in paragina din Bucuresti). Dar consumul de marijuana (planta naturala, ca si mararul sau patrunjelul) este interzis. Totusi, ce s-au gandit oamenii? Daca tot vor oamenii sa consume ceva, hai sa le dam noi muulte chimicale, amestecuri toxice, practic, hai sa-i omoram incet incet. Numai ca dupa ce vad ei ca treaba nu e chiar asa, oamenii ajung cu zecile la spital si chiar mor din pacate, se razgandesc si ce zic? "Noi am legalizat, noi ilegalizam."

Sincer, ii sustin pe cei care au luat decizia de a legaliza consumul de marijuana, pentru ca astfel iau exemplul unor tari ca Olanda, unde odata iarba legalizata, consumul a scazut, Statul colecteaza taxe de la cei care consuma, vin oameni din toata lumea acolo, special pentru asa ceva. Uite niste oameni destepti: cresc taxe -> bani la buget, creste turismul -> bani la buget, consum mai scazut de droguri -> populatie mai sanatoasa. Asta numesc eu o tara care stie sa valorifice omul si dorintele lui. Dar, cum noi "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul." suferim de lipsa banilor de la buget si ne plangem de turism scazut, dar nu intrebam populatia "Ma da voi ce vreti?". Se intreaba intre ei, cei cu masini, case si conturi de sute de mii de suro in banca. Dar despre asta voi vorbi alta data.

Totusi, felicit Parlamentul Romaniei pentru aceasta decizie. Pacat ca a fost nevoie de moarte ca sa se hotarasca sa o adopte.

Niciun comentariu: